Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieMelding niet meer tonen
  • Voor elkaar
    Voor elkaar ONS welzijn stimuleert initiatieven van mensen om zich voor elkaar in te zetten. Via websites die vraag en aanbod van mensen aan elkaar verbinden tot het actief werven van vrijwilligers en het organiseren van vrijwilligersdiensten. 

Indy heeft nu veel meer zelfvertrouwen

Het is prettig om iets voor een ander te betekenen. Dat vond ook Jelke (21), die sinds haar examen Pedagogisch Medewerker werkt in de kinderopvang en daarbij straks een deeltijdstudie Kinderpsychologie volgt. Via vrijwilligersorganisatie Blink kwam zij in contact met Indy (14).

Indy is een sportieve, vrolijke meid en woont samen met haar ouders en haar broer en zus in Uden. Ze zit in de tweede klas van de middelbare school, doet thuis graag spelletjes en speelt waterpolo. Toch is Indy ook bescheiden en verlegen en vindt ze het soms lastig om contact te maken met anderen. Om haar daarbij te helpen plaatste Indy’s moeder een oproep op de website van Blink.

Spannend en leuk

Indy: ‘Mijn moeder had niets over die oproep verteld. Dat Jelke bij mij langs zou komen was dus een complete verrassing. De kennismaking vond ik heel spannend, maar Jelke en ik hadden meteen een klik. We doen inmiddels heel veel dingen samen. Shoppen, naar de dierentuin gaan, foto’s maken. We hebben nog een hele lijst, nu staat een dagje Dolfinarium in de planning.’

Meer vertrouwen, meer contact

Jelke laat weten dat het voor haar geen moeite kost en dat het ook niet als vrijwilligerswerk aanvoelt. ‘We spreken inmiddels al een jaar om de week met elkaar af. Dan pak ik mijn scooter en rij naar Indy toe. We hebben het gewoon heel leuk samen. Ik wil Indy vooral het gevoel meegeven dat zij goed is zoals ze is en dat ze mooi is zoals ze is. Ze heeft meer vertrouwen en is meer open dan voorheen. ’Indy: ‘Dat is precies zoals het voor mij voelt. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ik heb veel meer contact met mensen in mijn klas en andere leeftijdsgenoten. Jelke en ik kennen elkaar inmiddels door en door en ik ben blij dat wij elkaar hebben gevonden.’

Blink levert onbetaalde zorg door vrijwilligers aan mensen in Noordoost Brabant met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking of een niet aangeboren hersenletsel. Doel is het ontlasten van de mantelzorger en het ondersteunen van de hulpvrager bij het meedoen in de samenleving.

www.blinkuit.nl
Jelke en ik hadden meteen een klik